Ana içeriğe atla

Sanat Bölümü Öğrencimizin Başarısı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sanat Bölümü Öğrencimizin Başarısı 
 

Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sanat Bölümü SANAT YÖNETİMİ Anabilim dalı 4. Sınıf öğrencilerimizden BURCU BİLİR "KARAKUTU" isimli sergi projesiyle  Galeri Mixer'in "GENÇ KÜRATÖRLER" adıyla açtığı sergi proje yarışmasında başarılı bulundu. 

 
Yarışma Türkiye'deki Sanat Tarihi, Sanat Yönetimi ve Kültür Yönetimi Bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencilere yönelikti ve BURCU BİLİR'in 5 sanatçının işlerinden oluşacak KARAKUTU SERGİ PROJESİ,  Mixer tarafından gerçekleştirilmeye layık görüldü. 
 
Burcu Bilir'in küratörlüğünü yapacağı sergiyle ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.
 
 
Mixer Session II | Karakutu
 
Tarih: 16 Haziran 2017 Cuma - 29 Temmuz 2017 Cumartesi Yer: Mixer
 
Geçen sene Mixer Sessions I projesi ile üniversitelerin son sınıflarında okuyan sanatçılara yönelik yaptığı açık çağrının ardından Mixer, bu yıl da genç küratörler için bir açık çağrı düzenledi. Gelen başvurular arasından seçilen proje "Karakutu" 16 Haziran - 29 Temmuz tarihleri aradında Mixer'de sergilenecek. 
 
 
Sanatı daha geniş çevrelere ulaştırabilmek ve genç sanatçılara destek olmak gibi iki ana misyonda ilerleyen Mixer, bu açık çağrı ile Sanat Yönetimi, Kültür Yönetimi, Sanat Tarihi gibi bölümlerde okuyan öğrencileri cesaretlendirmek ve onlara aldıkları eğitim üzerinden ilerleyebilecekleri bir alan sunmayı amaçladı.
 
Mixer'in genç sanatçılara ve küratörlere fırsatlar sunmak adına gerçekleştirdiği Mixer Sessions II için seçilen proje Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Yönetimi bölümü son sınıf öğrencisi Burcu Bilir'in kurguladığı Karakutu oldu.
 
Sanatçılar: Murat Han Er, Haydar Akdağ, Burcu Pek, Berka Beste Kopuz, Volkan Parlak
 
'Karakutu, herkesin bildiği fakat müdahaleye teşebbüs edemediği kolektif gerçekleri içeriyor. Karakutu'da kentleşme, kimlik ve iktidar gibi gündem maddeleri evrensel değerler çatısında bir arada ele alınıyor. Karakutu kapsamında bir araya gelen eserler sanatçıların iç dünyasından kayıtlar sunarken, onları saran yok edici etkilere rağmen varlığını koruyacak alanlar olarak karşımıza çıkıyor.'
 

 

 

-- 

Doç. Dr. Seza SINANLAR USLU / Ass. Prof. 
YTU Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sanat Yönetimi
Ofis Davutpaşa Kampusu B 2015 Tel: 0090 212 383 5032
Yildiz Technical University - Art & Design Faculty
Art Management Department 
Davutpaşa Campus B 2015  Phone: 0090 212 383 5032