LİSANSÜSTÜ PROGRAMINA BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE

Duyuru:

Lisansüstü programlarımıza başvuracak adayların, Sosyal Bilimler Enstitüsüne başvuru yaptıktan sonra, 12-16 Haziran 2017 tarihleri arasında Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalı Başkanlığı’na teslim etmeleri gereken belgeler:

1- Özgeçmiş

2- Adayların lisansüstü programa katılma nedenlerini açıklayan kısa bir metin hazırlamaları gerekmektedir.

3- Aday Tanıtım Dosyası (Dosya aşağıdaki şekilde hazırlanacaktır)

1.Bölüm: Özgeçmiş (YÖK Formatlı)

2.Bölüm: Yayınlanmış makaleler ve yazılar (Uluslararası ve Ulusal olarak gruplanacak)

3.Bölüm: Düzenlenmiş etkinliklere ait belgeler ve davetiyeler (Sergi, Konser, Performans, Workshop)

4.Bölüm: Üretilen Eserlerden görseller (isim, tarih, teknik, ölçü, süre… vs künye bilgileri yer almalıdır)

5.Bölüm: Etkinliklerle ilgili medyada yayınlanmış haberler

4- Yüksek Lisans Tezinin Kopyası (Sanatta Doktora ve Sanatta Yeterlilik programlarına başvuranlar için geçerlidir)

Doktora programlarına başvuru için aşağıda verilen yabancı dil yeterliği sağlanmalıdır:

a) Türkçe öğrenim yapılan Doktora programlarına başvuruda, İngilizce veya anabilim/anasanat dalı kurulunun görüşü ve ilgili Enstitü Kurulunun kararı ile ilgili lisansüstü programı için onaylanan yabancı dillerden birinden Yükseköğretim Kurulu ile ÖSYM tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavlarından en az 55 puan veya eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından muadil bir puan almış olmak gereklidir.

Yüksek Lisanslar için:

b) Yükseköğretim Kurulu ile ÖSYM tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavlarından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından muadil puan almış olmak, c) Yıldız Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ile Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin açtığı İngilizce yeterlik sınavlarından birinden en az 60 puan almış olmak,