Uluslararası İstanbul Gravürleri Sergisi 20 Mayıs -5 Haziran 2016

’Engravist’

Uluslararası İstanbul Gravürleri Sergisi

20 Mayıs -5 Haziran 2016

Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu, 20 Mayıs-5 Haziran 2016 tarihleri arasında,  Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım  fakültesinin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Engravist’Uluslararası İstanbul Gravürleri sergisine ev sahipliği yapıyor!

‘Engravist’ Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım fakültesinin ev sahipliğinde,Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı’nca desteklenen bir “Günümüz gravürleriyle İstanbul” projesidir.  İstanbul’un sahip olduğu köklü kültürel mirası ön plana çıkarmak amacıyla “İstanbul” temalı Uluslararası’Engravist’ Gravür Çalıştayı ve Sergisi,Türkiye ve Balkanlar ve diğer akraba topluluklar arasında gerçekleştirilen ve özellikle günümüz İstanbul gravürlerinin üretilmesini sağlamak amacıyla uluslararası ‘Engravist’ ı İstanbul Baskıresim Etkinlikleri olarak 28 Şubat- 4 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi Baskıresim atölyelerinde gerçekleştirilmiştir.

Sempozyum, çalıştay ve sergi olarak düzenlenen etkinlikler kapsamında İstanbul'un sahip olduğu köklü kültürel miras paylaşılmış ve çok sayıda "İstanbul" temalı günümüz İstanbul gravürünün üretilmesi sağlanmıştır. Etkinlikler tüm ulusal ve uluslararası katılımcılara açık bir şekilde gerçekleştirilmiştir. 29 Şubat ve 1 Mart günlerinde gerçekleşen sempozyum programında "Geçmişten Günümüze İstanbul Gravürleri" ele alınmış ve burada 30 bildiri sunulmuştur. Akademisyenler ve Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencileri tarafından büyük ilgi gören etkinlik, 29 Şubat - 3 Mart günleri arasında 4 gün boyunca devam eden çalıştay programına 5 ülkeden 12 yabancı toplam 70 sanatçı katılmıştır. Etkinlik kapsamında üretilen 107 eser sergilemeye değer bulunmuştur.

Ulusal ve uluslararası katılımcılar arasındaki iletişimin güçlendirilmesine, bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılmasına  katkı sağlayan Engravist Uluslarararası İstanbul Baskıresim Etkinlikleri sanat camiasında, sosyal medyada önemli bir yankı bulmuştur. Etkinliklerle ilgili yüzlerce fotoğraf paylaşılmış, katılımcılar arasında büyük bir sinerji oluşturmuştur.

Geleneksel olarak tekrarlanması planlanan uluslararası ‘ENGRAVİST’ etkinliğinden çıkan eserlerden bir seçki Mehmet Emin KAHRAMAN’ın küratörlüğünde, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonun da, 20 Mayıs-5 Haziran 2016 tarihleri arasında sergilenecektir.

Açılış Günü: 25 Mayıs  Çarşamba 2016 Saat:19.00

Yer:  Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu