Sempozyum: Tekhne'den Teknolojiye: Müzik ve Sahne Sanatlarının Geleceğini Yeniden Düşünmek

İçinde yaşadığımız çevrimiçi topluma dair sorgulamanın önemli başlıklarından biri olan teknoloji ve sanat ilişkisi pandemiyle birlikte yeniden önem kazandı. Üstelik dijital dönüşümün zorunlu olarak hızlandığı ve yalnızca bir yıl içinde yıllar sürecek bir değişimin gerçekleştiği düşünüldüğünde bu sorgulamanın etik, ontolojik, politik, estetik yönden geniş bir çerçeve içinde yer alması da kaçınılmazdır. Sanatçı ve akademisyen müzik ve sahne sanatlarının geleceğine dair düşüncede nereye konumlanır? Bu sorunun peşine düşülen sempozyumda Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları programı lisansüstü öğrencilerinin araştırmalarını ve sanatsal üretimlerini paylaşacaklar. MSS Doktora Programı Seminer Dersi kapsamında hazırlanan bu sempozyuma hepiniz davetlisiniz.