SANAT VE TASARIM FAKÜLTEMİZ 20. yaşını Bursa’da açılan sergi ile kutluyor

SANAT ve TASARIM FAKÜLTEMİZ

20. yaşını Bursa’da açılan sergi ile kutluyor

Yüzyılı aşkın bir geçmişe sahip üniversitemizde 1996 yılından bu yana faaliyet gösteren Sanat ve Tasarım Fakültemiz geride bıraktığı 20. yaşını 2017 yılı içinde gerçekleştireceği bir dizi etkinlikle kutlayacak.

Dekanımız Prof. Dr. Turan Sağer’in ifadesiyle kurulduğundan bu yana disiplinlerarası çalışmayı ilke edinen YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültemiz, kendi toplumsal dinamiklerini tanıyan, kültür değerlerini temel alan, evrensel değerlerden haberdar, yeniliklere açık, teknik ve bilimsel gelişmeleri yakından takip edebilen, sanat ve tasarım alanında özgün ve yeni projeler üretebilecek genç nesiller yetiştirme gayesiyle eğitimini sürdürüyor.

Etkinliklerin ilki olan Sanat ve Tasarım Fakültesi “20. Yıl Sergisi” gerek tarihi ve kültürel zenginliğiyle tanınan gerekse çağdaş sanata ilgisiyle dikkat çeken Bursa’da gerçekleştirilecek. Fakültemizin sanatçı kimliği de taşıyan 30 akademisyenine ait farklı tür ve içerikte 53 eserden oluşan serginin küratörlüğünü ise yine fakültemiz kadrosundan Öğr. Gör. Burak Satar ile Doç. Dr. Seza Sinanlar Uslu gerçekleştirecek.

Sergi 21 Şubat-3 Mart 2017 tarihleri arasında Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

Katılımcılar: M. Hakan ALACALI, Ertuğ ATLI, Züleyha ALTINTAŞ, Çağatay BİLSEL

Burak BOYRAZ, Muammer BOZKURT, Burcu BÖCEKLER, Nur CEMELELİOĞLUALTIN

İsmail COŞKUN, Erkan ÇİÇEK, Ahmet DOLUNAY, Ufuk M. DUYGUN, Celal ESER

Kemal GÖK, Nesli GÜL, Emrah GÜNAY, ibrahim, Mehmet Emin KAHRAMAN,

Lütfü KAPLANOĞLU, Mehmet Şah MALTAŞ, Ömer ORHUN, Halil ÖNAL

Tuğba RENKÇİ, Burak SATAR, Ayça TUFAN, Dilek TÜRKMENOĞLU

Bahadır UÇAN, AYÇA ÜNLÜER, Ozan YAVUZ ve Umut Burcu YURTSEVER.