Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Özel Yetenek Sınavı 1. Aşama Sınav Takvimi

Sınav yeri: Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi
Sınav tarihi ve saati: 07.09.2021 10:00 (1. gün) ve 08.09.2021 10:00 (2. gün)

ÖNEMLİ

1- Sınav yeri COVID-19 tedbirleri çerçevesinde daha geniş ve ferah bir mekan olan Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi olarak değişmiştir.

2- Adaylar ilan edilen tarihlerde sınava gireceklerdir. 08.09.2021 tarihinde sınav yerinde bulunan son adayın sınava girmesiyle birlikte sınav sona erer. Sınavın sona ermesinin ardından hiçbir aday kesinlikle 1. aşama sınavına alınmaz.

3- Bir başka kurumda da sınava girecek (ya da girmiş) olan adayların sınav takvimlerinin çakışması durumunda, adaylar sınav yerine gelerek bir dilekçe ile 07.09.2021 veya 08.09.2021 tarihinde 1. aşama sınavına girme talebinde bulunabilirler. Bu durumda, adayların dilekçeleri ekinde başka bir kurumda sınava gireceği ya da girmiş olduğunu ispatlayan bir belgenin kopyasını (sınav giriş belgesi, ilgili kurumdan alınacak yazı vb.) sunmaları zorunludur. Dilekçesini veren adaylar talep ettikleri tarihte en son sırada sınava alınırlar.

4- Engelli kontenjanı için başvuran adayların başvuruları sırasında beyan etmiş oldukları TYT puanını ispatlayan sınav sonuç belgesinin bir kopyasını sınav yerinde bulunan görevliye teslim etmeleri zorunludur.

5- Sınav yerinde HES kodu uygulaması yapılacaktır. Sırası gelen aday sınav yerindeki görevliye HES kodunu söylemekle (veya mobil uygulama üzerinden QR kod göstermekle) yükümlüdür. HES kodu sorgulama sonucu "RİSKLİ" çıkan adaylar kesinlikle sınav salonuna alınmayacaklardır. Adaylarımızın sınav yerinde ve salonunda maske ve mesafe kurallarına dikkat etmeleri önemle rica olunur.

6- Tüm adayların sınava gelmeden önce sınav kılavuzumuzu dikkatlice okumuş olmaları rica olunur.

7- Sınav gününe kadar olası herhangi bir güncelleme veya duyuru için fakültemiz web sayfasını arada ziyaret etmenizi öneririz.

Tüm adaylarımıza başarılar dileriz.

1. Aşama sınav takvimi için tıklayınız.

Sınav kılavuzu için tıklayınız.