25. Yıl Lisansüstü Sergisi

SANAT ve TASARIM FAKÜLTESİ

25. YIL LİSANSÜSTÜ SERGİSİ

25 EKİM – 6 KASIM 2022

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin 1997 yılında bünyesine dahil ettiği Sanat ve Tasarım Fakültesi, 25. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine Master, Doktora ve Sanatta Yeterlik Programı öğrencilerinin çalışmalarından oluşan bir sergiyle katılıyor.

Kuramsal ile uygulamayı birleştiren eğitim anlayışını merkeze alan Sanat ve Tasarım Fakültesi, özgün ve güncel olanı yakalayan bir öğretim vizyonunu hedeflemektedir. Çağın yeniliklerini takip eden; kendini çağın koşullarına göre yenileyebilen sanat alanında disiplinlerarası çalışmayı öngörmektedir.

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi; sanatın sadece kendi sınırları içerisinde değil, farklı disiplinler içerisinde var olabileceği misyonu ile lisansüstü düzeyde (alan dışı öğrencileri de bünyesine katan) sayılı birkaç üniversiteden biri olma özelliğine sahiptir.

Tüm bu yenilikçi atılımların 25 yıldır süregelen ‘var olma’ hikayesini görünür kılmak adına; sanat üretimlerine devam eden lisansüstü öğrencilerinin seçkin çalışmaları yer almaktadır.

Küratörler:

Sibel GÖK